Arsyet pse fëmijët nuk i respektojnë prindërit e tyre

Prindërit nuk i kushtojnë vëmendje fëmijëve të tyre dhe nuk e kuptojnë sjelljen pa respekt. Shumë prindër vuajnë nga besimi se po i keq-edukojnë fëmijët e tyre dhe nuk e dinë se çfarë po bëjnë keq, ose si t’i zgjidhin ato.

Idealja është prerja e së keqes në rrënjë, përpara se të ndryshohet qëndrimi i dikujt, në mënyrë që fëmijët të korrigjohen. Këtu janë disa nga arsyet pse fëmijët nuk i respektojnë prindërit e tyre:

  1. Prindërit nuk i kushtojnë vëmendje fëmijëve të tyre dhe nuk e kuptojnë sjelljen e padrejtë

A u kushtoni vëmendjen e duhur çdo ditë? A u kushtoni vëmendje jo vetëm nevojave të tyre por edhe bisedave? Duke injoruar fëmijët për diçka më pak të rëndësishme, fëmijët përfundimisht humbasin respektin për prindërit e tyre dhe injorojnë kërkesat dhe urdhrat e tyre. Ndoshta është vetëm një pasqyrë e mënyrës se si trajtohen.

  1. Prindërit mësohen me sjelljen e fëmijëve të tyre

Shumë prindër dështojnë t’i korrigjojnë fëmijët e tyre herën e parë kur i trajtojnë ata në mënyrë të papërgjegjshme dhe pasoja është që qëndrime të ngjashme do të përsëriten. Mos harroni, prindër, është detyra juaj të kujdeseni dhe edukoni fëmijët tuaj. Ata duhet të rriten të arsimuar dhe të shëndetshëm. Kur tejkalojnë kufijtë e edukimit të mirë, korrigjimi në mënyrë paqësore është i nevojshëm, kështu që ju dhe ata nuk do të vuani më vonë.

  1. Prindërit nuk janë të sigurt se si ta ndryshojnë këtë sjellje

Kur fëmijët tuaj nuk ju respektojnë, cili është qëndrimi më i mirë për të marrë? Çdo familje me siguri do të gjejë përgjigjen më të mirë, megjithatë, ajo që nuk mund të bëhet është t’u tregoni fëmijëve se ky qëndrim është i gabuar. Ata duhet ta kuptojnë atë. Nëse ende nuk dini se si t’i korrigjoni, gjithmonë ekziston përvoja e njerëzve të vjetër ose miqve të ngushtë, të cilët mund të ndihmojnë në këto raste.

  1. Sjellja nuk i përshtatet pritshmërive të tyre, se si duhet të sillen fëmijët

Shpesh krijojmë ide të rreme për mënyrën se si janë gjërat. Një fëmijë që vepron gabimisht ose detyron prindërit në supermarket t’i blejnë diçka që ai dëshiron, mund të mos funksionojë për aq sa disa prindër e gjykojnë si normale.

Arsimi duhet t’u jepet fëmijëve që nga mosha e hershme. Ata duhet ta njohin fjalën respekt dhe të mësojnë të veprojnë me respekt. Mos lejoni që fëmijët të sillen keq, duke imagjinuar se një ditë ata do të rriten dhe do të kuptojnë se çfarë është e drejtë.

Kjo nuk mund të ndodhë dhe ju keni rritur një fëmijë të mbrapshtë dhe të vrazhdë. Shqyrtoheni qëndrimin tuaj ndaj fëmijëve sot dhe merrni rolin e edukatorëve për interesat e tyre.

Share With:168 Views