Burrat që lënë familjen për një femër tjetër shpesh përfundojnë duke u penduar

Ndodh shpesh që burri të lë familjen e tij për një grua tjetër, dhe të përfundojë duke u penduar. Një reflektim që mund të shkaktojë mendime të paqëndrueshme, por aktuale.

Statistikat tregojnë se numri i ndarjeve dhe shkurorëzimeve është vazhdimisht në rritje. Shkaqet janë gjithnjë personale, është e pamundur të bëhet një klasifikim dhe jo gjithmonë ai që merr vendimin për të ndërprerë marrëdhënien është burri.

Ky artikull flet për komponentin mashkullor, i cili ndryshon nga femra në karakteristika dhe mentalitet. Kur një burrë merr vendimin për t’u larguar pasi është martuar dhe ka fëmijë, motivet janë të ndryshme. Ndoshta mund të jetë dhe për shkak të lodhjes. Unë luftoj për të mbështetur një marrëdhënie që ka qenë prej kohësh një barrë dhe jo një motivim.

Dhe kështu ai mendon të marrë frymë lirisht dhe të ketë stimuj të rinj duke takuar një grua tjetër dhe duke filluar një marrëdhënie të re. Ato nuk janë zgjedhje që bëhen lehtë dhe pothuajse gjithmonë pesha e kujtimeve dhe keqardhjes fillon të errësojë çdo hipotezë të jetës së re.

Një krahasim i asaj që ndodh mund të shihet si ndërtimi i një varke, në këtë rast familja. Pas shumë viteve punë, angazhim dhe sakrificë, kur mund të jetë koha për të shijuar detin e hapur, deti ndihet papritmas dhe ju papritur vendosni të largoheni nga anija.

Edhe partneri mund të jetojë me të njëjtat mendime, por shpesh përpiqet të jetë më i durueshëm, të shohë për të rimarrë atë energji që duket se është shpërndarë gjatë viteve. Burri tenton të jetë më impulsiv, përveçse të pendohet nga zgjedhja. Veçanërisht nëse takimi me një partner të ri përkon edhe me dyfishimin e angazhimeve dhe përgjegjësive, ku partneri i ri është gjithashtu i ndarë nga një marrëdhënie e mëparshme dhe ndoshta ka edhe fëmijët e saj.

Në çift, qëndrimet dhe sjelljet janë shpesh të ndryshme, dhe kompleksiteti i situatave përjetohet ndryshe nga partnerët. Nëse është gruaja që largohet nga shtëpia, nuk ka gjasa që ajo të jetë në gjendje të pendohet me kalimin e kohës dhe me intensitetin me të cilin burri ndjen ndarjen. Pikërisht për shkak se zgjedhjet e tij, shumica e kohës, janë impulsive, të diktuara nga lodhja dhe nga iluzioni se ekziston freskia që ai ndjen se e ka humbur në marrëdhëniet e tij.

Ndoshta këshilla më e mirë për ata njerëz që janë në një situatë të tillë do të ishte të nxjerrin jashtë keqardhjen e tyre, madje edhe me gruan ose partnerin. Kërkoni ndihmë, tregoni se doni të gjeni brenda familjes ato motivime që duken të paqarta. Nuk është duke e lënë atë magji të jetës. Sidomos kur ka fëmijë dhe ka pasur një periudhë të rëndësishme dhe të bukur të jetës.

Share With:155 Views