Kek me mollë dhe çokokrem për mëngjeset e fëmijëve tuaj
Doni t’i surprizoni fëmijët dhe familjen në ditët e pushimit me receta të reja dhe të shijshme? Me ju kemi vendosur që sot të ndajmë recetën e kekut me mollë dhe çokokrem. E veçanta e tij qëndron në faktin se mollët nuk do të priten në copa të vogla, por do të vendosen ashtu siç janë.
Puna më e madhe e recetës është pastrimi i mollëve dhe heqja e farave, pa e cënuar formën e frutit. Më pas duhet t’i piqni për 15 minuta dhe të merreni me brumin e kekut. Mollët do të mbushen me Nutella dhe lajthi të copëtuara. Nëse nuk ju gjenden lajthitë, mund të përdorni arrat.
Përbërësit:
- 8 mollë
- 3 lugë lëng limoni
- 100 gr çokollatë fondente
- 2 gota miell
- 1 lugë gjelle pluhur kakao
- 2 lugë gjelle pluhur për pjekje
- 1/2 lugë çaji kripë
- 3/4 filxhani gjalpë pa kripë
- 3/4 filxhani sheqer kaf
- 4 vezë
- 1 lugë çaji ekstrakt vanilje
- 1 filxhan Nutella
- 1/2 filxhani lajthi të copëtuara
- 1 lugë sheqer pluhur
Përgatitja:
- Ngroheni furrën në 180 gradë celsius.
- Lani mollët, i qëroni dhe i hiqni me shumë kujdes farat. (pa i prerë në copa, pasi duhet të ruajnë formën)
- I vendosni ato në një enë për t’i pjekur rreth 15 minuta në furrë, me lëng limoni përsipër. Më pas i largoni nga furra dhe i lini të ftohen.
- Shkrini çokollatën në mikrovalë. E largoni më pas nga nxehtësia dhe lëreni mënjanë.
- Lyeni me gjalpë dhe spërkasni me miell tavën ku do të piqni kekun.
- Në një tas të veçantë përzieni së bashku miellin, pluhurin e kakaos, pluhurin e pjekjes dhe kripën.
- Shtoni vezët dhe ekstraktin e vaniljes duke përzier herë pas here.
- Hidhni më pas dhe çokollatën e shkrirë.
- Shtoni lajthi dhe i lini të kombinohen.
- Përhapeni masën e përftuar në enë. Shtroni mollët e mbushura me Nutella dhe lajthi. (përdorni një lugë të vogël për të mbushur mollët me përzierjen Nutella-lajthi).
- Vendoseni në furrë. Pas 40 minutash e hiqni nga furra dhe e shërbeni me pak sheqer pluhur, pasi të jetë ftohur. Shije