Menduam se arsimi ishte një mënyrë për të dalë nga varfëria. Tani jemi 718,000 $ borxh

Unë dhe Otis ishim studentë në të njëjtën klasë të klasës së dytë në Cleveland në vitet 1990. Ne u lidhëm në moshën 18-vjeçare dhe ndoqëm kolegje të ndryshme. Fillimi ishte shumë ambicioz. Që në moshën 16 vjeç, ai e dinte që do të bëhej dentist. E dija që Otis ishte njeriu i qëndrueshëm me të cilin kisha nevojë për të ndërtuar një jetë të suksesshme. Asnjë nga prindërit e mi nuk kishin një arsim të lartë ndaj ata vazhdimisht ma kujtonin rëndësinë e arsimit dhe pavarësisë financiare. Unë dhe Otis ishim të rinj, shpresëdhënës dhe të etur për të mësuar nga gabimet e prindërve tanë.

Unë aplikova në Miami University of Ohio. Unë u diplomova në vitin 2012 me 23.025 dollarë borxh kredi studentore. Jeta nuk shkoi siç ishte planifikuar. Otis dhe unë nuk mund të siguronim punë me pagë të lartë. Otis kishte $ 80,000 borxh për studimet universitare për dentist.

Ne u martuam në vitin 2014 dhe për shkak të disa gabimeve të kontrollit të lindjes patëm një befasi të befasishme në vitin 2015. Megjithëse nuk planifikonim të kishim fëmijë akoma, familja jonë e vogël do të shtohej me një pjesëtar të ri. Dy gjërat që ne donim në jetë ishin fëmijët disa financa. Unë pushova së punuari për të qëndruar në shtëpi dhe për të rritur djalin. Pasi u largova nga puna, u përballa me këtë pyetje: Kush isha unë pa karrierë?

Më vonë u regjistrova në shkollë për gradën e masterit tim për të përmbushur qëllimet e mia. Një vendim që më kushtoi 64,595 dollarë.

Ëndrra amerikane kërkon sakrificë. Dashuria dhe familja thjesht nuk ishin diçka që ne ishim të gatshëm të hiqnim dorë. Amerika ka koston mesatare më të lartë të shkollës në botë.

Sot, ne mezi presim të sigurojmë një jetë të frytshme për dy fëmijët tanë. Pasioni dhe dëshira për shkollim na ka zhytur në borxhe, por ne jemi krenarë për familjen tonë. Edhe pse borxhi ynë nuk mund të shmanget, ai nuk na ndalon të jemi të lumtur.

Letër personale, përkthyer nga Huffpost, Lorena Fjolla/dritare.net

Share With:137 Views