Qeni ndihmon nxënësit të çlirohen nga stresi

Një shkollë publike në Danimarkë tashmë ka një qen që ndihmon nxënësit të çlirohen nga stresi gjatë programit mësimor.

Kjo iniciativë është ndërmarrë pasi janë kryer studime dhe kanë nxjerrë rezultatin se prania e një qeni i ndihmon fëmijët të qetësohen dhe gjithashtu i ndihmon në procesin e përqëndrimit.

Danimarka nuk është vendi i vetëm që përdor këtë praktikë, por studimet tregojnë se ky projekt funksionon.

Share With:94 Views