Reagimi emocionues i një nëne që mban në krah foshnjën e saj me sindromën Down | Video

Reagimi i kësaj nëne, kur kupton se ka lindur një fëmijë me sindromën Down, ka prekur gjithë njerëzit anë e mbanë botës. Kjo është historia e Amber dhe Fernando, nga Teksasi, tashmë prindërit të 4 fëmijëve dhe një ditë zbulojnë se presin fëmijën e tyre të pestë. Pavarësisht përvojë që kishte, një shtatzëni e re është gjithmonë plot me mendime, frikë, shpresë.

Momenti i lindjes është momenti që mendohet si fundi i një presioni që ne dëshirojmë të na falë lumturi. Pavarësisht gjithçkaje ajo që mendohet është shëndeti i fëmijës. Gjithë periudha e shtatzënisë jetohet me këtë mendim dhe shumë ndjesi të tjera. Shumë nga këto mendime janë të rëndësishme, shumë të tjerë janë pothuajse të pavlera.

Të gjithë kanë si qëllim që të imagjinojnë një të ardhme të mrekullueshme për të vegjlit e tyre. Për fat të keq, disa gjëra nuk shkojnë siç duhet dhe shumë shpesh reagimet e prindërve nuk janë nga më të mirat. Nuk ka asnjë arsye për të gjykuar askënd, por është e sigurt se një jete e braktisur apo e divorcuar nuk do të falë gëzim.

Situatat e vështira dhe delikate do të ishte mirë t’i jetonin pa menduar për gjykimin. Vetëm imagjinimi i tyre nuk na jep të gjitha ndjenjat që mund të kishim nëse vërtet do t’i jetonim. Reagimi i këtij çifti dhe i familjes së bukur që ata kanë formuar, meriton një duartrokitje të madhe. Ashtu si në shtatzënitë e mëparshme, prindërit nuk donin të dinin seksin e foshnjës së palindur.

Gjithçka shkoi shumë mirë, kështu që ata nuk mendonin se foshnja mund të kishte ndonjë problem. Megjithatë, pasi foshnja ka ardhur në jetë, ka një moment, i cili duhet ndarë me të gjithë. Fëmija lindi me sindromën Down, por kjo nuk ishte një arsye për t’i munguar dashuria.


Mirë se erdhe në këtë botë të mrekullueshme, e vogla jonë! Përgëzime pafund shkojnë për këtë çift që e dinë kuptimin e fjalës dashuri dhe dinë se si ta nderojnë jetën. Një histori që duhet të shërbejë për të zgjuar ata që i kanë sytë të mbuluar nga egoizmi dhe paragjykimet.

 

Share With:506 Views