4 mënyra të thjeshta për ta mësuar fëmijën tuaj të kursejë energji në shtëpi

Mund të jetë mjaft e vështirë të flisni me fëmijën tuaj për ndryshimet klimatike dhe rëndësinë e kursimit të energjisë.

Stresi i lidhur me mjedisin dhe ndryshimet që vijnë shpejt për shkak të ndryshimeve klimatike janë reale dhe fëmijët mund të preken.

Është e rëndësishme të flisni me fëmijën tuaj për shqetësimet e tij ose të saj dhe t’i mësoni atij zakonet e përditshme që kursejnë energji.

Dritat dhe ekranet

Një nga mënyrat më të lehta për ta mësuar fëmijën tuaj se si të kursejë energji është t’i thoni të fikë dritat dhe ekranet kur ai nuk është në dhomë ose i përdor ato. Një fëmijë i mitur / i shkollës fillore mund të mos e kuptojë kuptimin e ngrohjes globale, por ai ose ajo është mjaft i vjetër për të kuptuar se si të fikë dritën para se të dalë nga dhoma.

Nuk është fundi i botës nëse nxehet/ ftohet pak

Sigurisht, nuk duhet ta bëni fëmijën të ftohtë ose të ngrohtë. Sidoqoftë, mund të kurseni energji duke e vendosur termostatin pak më poshtë në dimër dhe duke i thënë që të vishni një triko nëse ftohet. Në mënyrë të ngjashme, në verë, në vend që të ndizni kondicionerin sapo të ngrohet pak, mund t’i thoni që të provojë të bëjë dush.

Konkursi i dushit

Humbja e ujit është diçka e vërtetë. Pra bëni dorëzimin tuaj dhe konkurroni për dushin më të shkurtër. Përveç kësaj, kur ai lan duart, thuajini atij që duhet të mbyllë rubinetin ndërsa vendos sapun dhe në përputhje me rrethanat, kur ai ishte duke larë dhëmbët.

Ulu pranë një dritareje duke lexuar

Nëse ai është duke bërë detyrat e shtëpisë sapo të kthehet në shtëpi nga shkolla, atëherë në vend që të ndizni dritën, nxiteni që të ulet pranë një dritareje.

Share With:
Translate »
32 Views