5 simptomat me të cilat mund të përballeni gjersa keni endometriozë

Jo gjithmonë simptomat e endometriozës janë të ngjashme te gratë.Disa mund të përjetojnë simptoma të rënda, e disa veçse mund të përballen me infertilitet.

Të gjitha këto ndikohen nga disa faktorë potencial shkruan VeryWellHealth, transmeton Gazeta Shneta.

Mënyra e vetme për të diagnostikuar endometriozës është laparoskopia, dhe në rast se përballeni me simptome të tilla, kontaktoni mjekun tuaj.

Ndër simptomat e rënda me të cilat mund të përballeni janë:

-Dhimbjet menstruale

Dhimbjet e shumta si rezultat i ciklit menstrual mund të jetë shenjë e endometriozës.Sidoqoftë, ngërçet menstruale mund të shkaktohen edhe nga kushte tjera.

Ngërçet nga endometrioza janë më intensive, të cilat shkaktojnë nauze dhe diarre.

-Dhimbjet nga legeni

Rreth 20 përqind e grave me endometriozë do të kenë dhimbje në legen gjatë cikleve të tyre.Është e rëndësishme të theksohet se sasia e dhimbjes së legenit që përjetoni nuk lidhet drejtpërdrejt me ashpërsinë e endometriozës.

-Dhimbje gjatë marrëdhënieve seksuale

Marrëdhëniet e dhimbshme janë një tjetër simptomë e mundshme e endometriozës.

-Steriliteti

Sipas American Society for Reproductive Medicine, endometrioza mund të gjendet deri në 50 përqind të grave jopjellore.

-Depresioni dhe lodhja

Depresioni dhe lodhja mund të rezultojnë nga endometrioza.

Share With:
Translate »
346 Views