5 ushqime që mund të shkaktojnë djegie fyti gjatë shtatzanisë

Ndërsa mitra juaj zmadhohet, veçanërisht pas rreth javës së 20-të ajo e shtyn stomakun lart kundër diafragmës, duke kondensuar përmbajtjen e stomakut dhe duke i ngritur ato në ezofang. Kjo mund të çojë në zbaticë acidi.

Për të shmangur zbaticën, duhet të eleminoni ushqimet e zakonshme që keni në dietë. Ju nuk duhet të shmangni përfitimet e acidit folik dhe ushqyesve të tjerë që iu duhen, transmeton Gazeta Shneta.

Ushqime agrumesh

Ushqimet si portokalli, grejpfruti dhe domatja mund të sjellin të gjitha ndjesitë e djegies pas ngrënies.

Kae dhe pije të gazuara

Pijet me kafeinë janë shkaktarë të njohur të urthit.

Alkooli

Kjo është e ndaluar edhe gjatë shtatzanisë.

Ushqime që të shëndoshin

Ushqimet e skuqura dhe të yndyrshme kanë tendencë për të sjellë urth sepse ato marrin më shumë kohë për t’u tretur duke e bërë më të lehtë për ushqimin dhe acidet e stomakut që të kthehen në ezofag.

Çokollata

Hani më pak. Provoni të kufizoni marrjen e çokollatës në vetëm dy katrorë. /GazetaShneta/

Share With:
Translate »



140 Views