8 situata që provojnë se mamatë dhe baballarët kanë forma të ndryshme prindërimi

Prindërit shpesh mbajnë qëndrime të ndryshme për çështje të caktuara dhe kanë mënyra të ndryshme edukimi: nënat mund të shqetësohen pak më shumë dhe baballarët të qëndrojnë të qetë, por mund të ndodhë dhe e kundërta, si rastet kur nënat janë më të ‘forta’, baballarët mund të dorëzohen dhe të jenë të dobët.

Bright Side paraqet disa fotografi interesante që ilustrojnë nënat dhe baballarët me fëmijët e tyre gjatë përditshmërisë dhe reagimet e tyre ndaj sjelljeve të ndryshme.

Mënyra si i prezantojnë botën

Nëna: “Shikoje atë zogun!”, ndërsa babai: “Shikoje këtë bretkosën që kapa. Dëshiron ta puthësh?”

Të pastrosh shtëpinë me mamin dhe babin është shumë ndryshe

Nëna: “Ki kujdes se mos thyen gjë.” ndërsa me babin kthehet në një fushë loje.

I kuptojnë lojërat pak më ndryshe

Nëna: “Unë ta tregova, tani është radha jote.” ndërsa babai: “Rreshter, jemi urdhëruar të shkojmë në sektorin B.”

Baballarët janë më të qetë, ndërsa mamatë panikosen shpejt

Nëna: “Je larguar për dy orë, të kam telefonuar një mijë herë!” ndërsa babai: “Je dy orë me vonesë bir, e ke bërë shumë merak mamin.”

Baballarët janë më të ndjeshëm kur dërgojnë fëmijët tek doktori

Nëna: “Mos ki frikë. Jam unë këtu.” ndërsa babai: “Bëje tani, se nuk duroj dot më.”

Të bësh gati valixhet për pushime është një punë për mamatë dhe një argëtim për baballarët

Nëna: “Le të kontrollojmë nëse i kemi paketuar të gjitha.” ndërsa babai: “E more lodrën me vete? Hajde ikim tani.”

Kur mamatë vendosin bebet në gjumë mund të bëjnë shumë gjëra njëkohësisht, ndërsa baballarët frikësohen

Mamaja e gatuan ushqimin, kurse babai do pak nga ushqimi juaj…

Nëna: “Lërini mënjanë patatinat, ju kam bërë sanduiça.” ndërsa babai: “Po hani patatina pa mua? Dua dhe unë ca.”

Share With:
Translate »
29 Views