A mund të mbetesh shtatzënë nëse bën seks gjatë periodave?

Seksi gjatë periodave vjen me jo pak përfitime për femrën, pasi besohet se lehtëson dhimbjet menstruale, orgazamat janë më intensive dhe çlirimi i hormoneve të kënaqësisë e bëjnë atë të ndihet mirë. Megjithatë shqetësimi më i madh lidhur me marrëdhëniet seksuale gjatë ciklit është: A mund të mbetesh shtatzënë?

Dr. Alyssa Dweck, një gjinekologe me bazë në New York, tha se kjo është e komplikuar. Sipas saj, një cikël ndodh në mungesë të vezës së fekonduar, por jo të gjitha femrat kanë perioda të rregullta e shumë prej tyre vërejnë njolla gjaku ndonëse këto nuk janë të periodave. Nëse vuani nga sindromi i ovareve policistike, mund të jeni gjithashtu më të riskuara të mbeteni shtatzënë nëse kryeni marrëdhënies seksuale gjatë periodave.

Ajo për të cilën duhet të jeni të sigurt është që gjakderdhja që po përjetoni është vertetë një cikël menstrual dhe ju po evoloni. Megjithatë duhet të dini gjithashtu dhe sperma mund të jetojë deri në 5 ditë në mjedisin e përshtatshëm vaginal, ndaj nuk mund të rrezikoni duke kryer marrëdhënie seksuale gjatë ditëve të fundit, sepse sperma mund ta fekondojë vezën.

Share With:
Translate »
86 Views