Arsyet përse duhet të shmangni sheqerin gjatë shtatzanisë

Ushqimi i duhur gjatë shtatzanisë është një nga përcaktuesit më të rëndësishëm të një shtatzënie të shëndetshme. Kjo është kur një periudhë ku duhet të keni kujdes me atë që hani sepse ndikon drejtpërdrejtë tek ju dhe fëmija juaj.

Supozohet që ju të shmangni ngrënien e shumë ushqimeve dhe të përqendroheni në ushqimin e shëndetshëm së bashku me një rutinë të vazhdueshme ushtrimesh, transmeton Gazeta Shneta.

Mbipesha

Ka kaq shumë probleme që vijnë si rezultat i mbipeshës sidomos në shtatzani. Normalisht, ekziston një shtim në peshë që ndodh ndërsa fëmija juaj zhvillohet, kështu që grumbullimi i sheqerit të tepërt mund t’ju rrezikojë të fitoni edhe më shumë peshë.

Komplikimet

Një shtatzani mund të duket e qetë deri në datën e lindjes. Sheqeri i tepërt është i lidhur me rritjen e shanseve të lindjes në seksionin C dhe lindjeve traumatike.

Problemet e zhvillimit

Foshnjat e palindura ka më shumë të ngjarë të zhvillojnë probleme shëndetësore afatshkurtra dhe afatgjata.  Ata do të kenë probleme njohëse si problemet e kujtesës që mund t’i bëjnë ata të luftojnë për të ecur me fëmijët e tjerë në shkollë, ata mund të zhvillojnë sëmundje kronike të zemrës, probleme të frymëmarrjes për shkak të mushkërive të pazhvilluara dhe çështje të tjera shëndetësore.

Rritja e mundësisë së ndërlikimeve nga diabeti

Ju e dini që nëse keni diabet gestacional duhet të monitoroni me kujdes marrjen e sheqerit. Megjithëse nuk lidhet domosdoshmërisht me sheqerin, sigurisht që mund të përkeqësohet nga marrja e tepërt e sheqerit.

 

Share With:
Translate »85 Views