Detajet që nuk duhet t’i harroni kurrë kur ekspozoni në diell fëmijën tuaj

Kërkoni hije për fëmijën tuaj.

Planifikoni aktivitetet e brendshme për të qëndruar brenda gjatë pjesëve më të nxehta të ditës kur dielli është më i fortë. Ky afat kohor do të ndryshojë pak në varësi të vendit ku jetoni.

Mbuloni.

Përveç hijes, veshjet mbrojtëse UV janë një mënyrë e shkëlqyer për të mbrojtur veten dhe fëmijët tuaj nga rrezet e dëmshme të diellit. Kërkoni veshje që janë të certifikuara për faktorin e saj të mbrojtjes ultravjollcë, ose kur është e mundur, thjesht veshja e këmishave me mëngë të gjata ose pantallonave të gjata mund të ofrojnë mbrojtje.

Vendosi një kapele.

Këmisha me mëngë të gjata dhe pantallonat e gjata janë të shkëlqyera për mbrojtjen e trupit, por kapelet mund të japin hije për fytyrën, kokën, veshët dhe qafën.

Vendosni syze dielli.

Një zonë tjetër që shpesh neglizhohet dhe ka nevojë për mbrojtje nga dielli janë sytë. Rrezet UV mund të rrisin gjasat e kataraktave më vonë në jetë. Mbroni sytë e fëmijës tuaj nga rrezet UV me syze dielli.

Aplikoni krem kundër diellit.

Nuk kishte sit ë mungonte në një artikull të tillë kremi i diellit. Kremi kundër diellit është i rëndësishëm për të na ndihmuar të gjithëve të shmangim dëmtimet dhe djegiet nga dielli, por mbrojtja nga rrezet e diellit është edhe më e rëndësishme për lëkurën e ndjeshme të fëmijëve.

Share With:
Translate »
40 Views