Djaloshi me vëllain e vdekur në kurriz, kartolina e Papës për Ditën Botërore të Paqes

Një imazh i fortë tragjik i luftës pas bombardimit atomik të 1945 në qytetin japonez të Nagasakit për të reflektuar ndaj paqes.

Kjo është kartolina e urimit e zgjedhur në vigjilje të Ditës Botërore të Paqes që do të festohet në datë 1 janar 2018 nga Papa Francesku.

Në këtë foto të fotografit Joseph Roger O’ Donnell shfaqet një djalosh me vëllain e tij të vogël e të vdekur mbi supe, ndërsa pret rradhën e tij për ta kremuar në krematorium.

“Fruti i luftës” është mesazhi personal i autografuar nga Ati i Shenjtë në këtë kartolinë. “Trishtimi i vogëlushit shprehet vetëm në buzët e tij të kafshuara e në gjakun që i rrjedh.”

Papa Francesku është prekur mjaft nga ky imazh duke i kërkuar Zyrës së Shtypit të Selisë së Shenjtë të shpërndaj këtë kartolinë duke i ftuar të gjithë të reflektojnë ndaj pasojave të konflikteve të luftës.

Pak ditë më parë gjatë një konferencë meshtare Ati i Shenjtë u shpreh se “Armët e shkatërrimit në masë e në veçanti ato atomike nuk mund të përbëjnë bazën e bashkëjetesës paqësore midis anëtarëve të familjes njerëzore e cila duhet të frymëzohet nga etika dhe solidariteti.”

Share With:
Translate »
860 Views