Flet Meghan Markle, ndan mendimin e saj dhe të Princit Harry mbi abortin

Të dy, si Meghan Markle dhe Princi Harry patën reagime “të guximshme” ndaj vendimit të Gjykatës së Lartë për të rrëzuar Roe kundër Wade.

Meghan foli për përgjigjen e burrit të saj “feminist” në një intervistë për “Vogue” me Gloria Steinem.

“Burrat duhet të ngrenë zërin në këtë moment dhe më gjerë, sepse këto janë vendime që ndikojnë në marrëdhëniet, familjet dhe komunitetet në përgjithësi,” tha ajo.

“Ata mund të synojnë gratë, por pasojat ndikojnë tek të gjithë ne.”

“Unë dhe bashkëshorti im kemi folur shumë për këtë ditët e fundit,” vazhdoi ajo.

Ish-aktorja,  vuri në dukje se shumë njerëz kanë mbetur me “një ndjenjë dëshpërimi” për ndryshimin e vendimit historik për abortin të vitit 1973.

“Duhet të bashkohemi së bashku dhe të mos lëkundemi”, tha Markle.

“Ne duhet të bëjmë pjesën që na takon.”

Meghan theksoi gjithashtu rëndësinë e heqjes së stigmës nga bisedat për trupin e njeriut.

“Unë e di se çfarë ndjesie ka aborti, për të cilin kam folur publikisht”, tha ajo për humbjen e shtatzënisë në vitin 2020.

“Sa më shumë që ne normalizojmë bisedat për gjërat që ndikojnë në jetën dhe trupin tonë, aq më shumë njerëz do të kuptojnë se sa e nevojshme është të kemi mbrojtje.”

Ajo shtoi, “Ajo që ndodh me trupin tonë është thellësisht personale, e cila mund të çojë në heshtje dhe stigmë, edhe pse shumë prej nesh përballen me kriza të shëndetit personal.”

Share With:
Translate »
32 Views