Gjashtë fakte në lidhje me shtatzaninë që duhet t’i dini

Bota e shtatzanisë dhe prindërve sjell një përvojë krejt të re në jetën e prindërve. Për herë të parë, ju merrni përvojë se si ndihet sikur mbani një bekim brenda jush.

Kuptimi i shtatzanisë nuk është vetëm për ata që janë në pritje, transmeton Gazeta Shneta.

Ritmi i zemrës rritet

Gjatë shtatzanisë, vëllimi i gjakut rritet deri në 50% ndërsa fëmija zhvillohet. Zemra juaj ka nevojë të pompojë gjak shtesë dhe të punojë më shumë sesa zakonisht dhe ka të ngjarë të rritet në madhësi.

Ushtrimet janë thelbësore

Një nga gjërat kryesore që mjekët rekomandojnë për nënat e ardhshme është ushtrimet. Kjo do të thotë stërvitje të lehta dhe shtrirje të cilat do t’ju ndihmojnë të mbani të arsyeshëm dhe zemrën tuaj të shëndetshme gjatë kësaj periudhe.

Shtim në peshë

Shumë gra kanë frikë të mbeten shtatzënë për shkak të ngutjes së humbjes së peshës së foshnjës. Kërkimet tregojnë se jo të gjitha gratë shtojnë shumë peshë gjatë shtatzanisë.

Dëshirat

Ky është një aspekt në lidhje me shtatzaninë që magjeps shumë. Njerëzit shpesh imagjinojnë se kur të mbeteni shtatzënë, ju do të filloni të dëshironi shumë gjëra të rastësishme si një samosa gjysmë pule me gjysmë viçi. Kjo nuk është gjithmonë rasti.

Bebet e njohin zërin e nënës së tyre

Në javët e para lindjes, fëmija juaj është në gjendje të njohë zërin tuaj. Në këtë pikë, shumica e organeve janë zhvilluar plotësisht në mënyrë që të mund të dëgjojë tinguj. Ky është një instinkt mahnitës dhe natyral që lidh patjetër nënat dhe fëmijët e tyre.

Ju kurrë nuk mund ta dini me të vërtetë se çfarë të prisni

Nëse po planifikoni të keni fëmijën tuaj të parë apo edhe të shtoni një anëtar tjetër në familje, është e vështirë të dini saktësisht se çfarë do të ndodhë.

Gjithashtu mbani në mend se çdo shtatzani është e ndryshme. Ju mund të keni pasur një shtatzani të parë të përafërt plot ndryshime humori, dëshira dhe sëmundje në mëngjes por kjo nuk do të thodë se do të jetë rasti për shtatzaninë tuaj të dytë ose të tretë.

Share With:
Translate »134 Views