Ilaçet me këto përmbajtje s’duhet t’ia jepni fëmijëve nën 12-vjeç

Administrata e ushqimit dhe medikamenteve në Amerikë (FDA) ka ndaluar rreptësisht lëshimin e recetave për fëmijët nën moshën 12 vjeçare që kanë si përshkrim dhënien e medikamenteve me përmbajtje kodein dhe tramadol.

Në një deklaratë lëshuar këtë javë ky organ paralajmëroi prindërit që nuk të përdorni asnjë lloj medikamenti apo qetësuesi me përmbajtjen e lartëpërmendur pasi ato rrisin rrezikun e problemeve me frymëmarrjen dhe ulin moshën mesatare të vdekshmërisë.

Ata gjithashtu paralajmërojnë nënat që ushqejnë me gji për të shmangur përdorimin e ilaçeve që përmbajnë këto përbërës pasi mund të dëmtojnë foshnjat e tyre, shkruan Living. Kjo është diçka që është vëzhguar dhe studiuar për vite me rradhë.

Share With:
Translate »
695 Views