”Instagram Kids?”, aplikacioni mendon të sjellë një risi vetëm për fëmijët

Më herët, drejtori i Instagram-it, Adam Moseri, është shprehur se do të nxjerrin “Instagram Kids”, një aplikacion për fëmijët e moshës 10 deri në 12 vjeç.

Wall Street Journal kohët e fundit raportoi se hulumtimi i vetë Facebook zbuloi se Instagram mund të jetë i dëmshëm për vajzat adoleshente, me një në tre vajza që thanë se Instagram i bëri ato të ndihen keq për trupin e tyre dhe shumë përdorues raportuan një rritje të ankthit dhe depresionit.

Më herët, shefi i Instagram-it, Adam Moseri, është shprehur se do të nxjerrin “Instagram Kids”, një aplikacion për fëmijët e moshës 10 deri në 12 vjeç.


“Ndërsa ne besojmë se krijimi i ‘Instagram Kids’ është gjëja e duhur për të bërë, Instagram dhe kompania e tij mëmë Facebook do të rivlerësojnë projektin në një datë të mëvonshme. Ndërkohë, Instagram do të vazhdojë të përqendrohet në sigurinë e adoleshentëve dhe zgjerimin e funksioneve të mbikëqyrjes prindërore për adoleshentët”, tha Moseri.

Dhe kompania më parë i tha BBC News Instagram Kids se do të ishte një “zgjidhje praktike për problemin e vazhdueshëm të industrisë së fëmijëve që gënjejnë për moshën e tyre për të hyrë në aplikacione” dhe do t’u mundësojë fëmijëve të lidhen me familjen dhe miqtë në një “mënyrë të përshtatshme për moshën”.

Share With:
Translate »
36 Views