Ja pse gratë shtatzëna duhet të largojnë ushqimet që përmbajnë listeriozë

Përgjatë 9 muajve të shtatzënisë, gratë shtatzënë duhet që të shmangin disa prej pijeve si ato alkoolike për shkak të rrezikut që përmbajnë dhe si rezultat mund të sjellin defektev në lindje.

Përpos pijeve, gratë shtatzënë duhet të kenë kujdes dhe nga ushqimet që konsumojnë pasi disa nga ato mund të përmbajnë listeriozë shkruan VeryWellFamily, transmeton Gazeta Shneta.

Listerioza është një infeksion i shkaktuar nga bakteri Listeria monocytogenes dhe mund të mos shkaktojë simptoma të dukshme për një grua shtatzënë, por mund të rezultojë në një infeksion serioz në fetus, që rezulton në abort.

Sëmundja gjithashtu mund të shkaktojë lindje të parakohshme dhe infeksione kërcënuese për jetën te foshnjat e porsalindura.

Burimet më të zakonshme të listeria janë tek perimet të papastërta pasi listeria është e pranishme gjerësisht në tokë, të gjitha perimet duhet të lahen me kujdes për të shmangur bakteret.

 

Share With:
Translate »
264 Views