Kate Middleton dhe projekti i saj për shëndetin mendor; Çfarë po bën ajo për fëmijët e vegjël?

Kate Middleton tregoi entuziazmin e saj të thellë për shkencën që mbështet sesi zhvillimi i hershëm i një fëmije mund të ndikojë në potencialin dhe mirëqenien mendore të një personi.

Duke u bashkuar me një klasë dhe mësues në një shkollë, nëna dukeshë e tre fëmijëve pa se si fëmijët po ndihmohen me mjete të reja për të kuptuar trurin në disa nga fazat e tij më të hershme.

Kate, 39 vjeç, i ka bërë vitet e para një pjesë kyçe të punës së saj publike dhe së fundmi ka krijuar një departament të Fondacionit Mbretëror të dedikuar për të. Ndërsa gërmon më thellë në këtë temë, ajo po zhytet në shkencën se si blloqet ndërtuese të trurit janë jashtëzakonisht të rëndësishme për të përcaktuar shëndetin mendor të dikujt.

Të mërkurën, ajo pa një projekt të ri në veprim në një shkollë në veriperëndim të Londrës. I hartuar nga projekti i Arsimit të Mesëm rreth Neurozhvillimit të Hershëm në Universitetin e Oksfordit, ai është marrë nga rreth 3,700 nxënës në MB deri më tani.

“Ajo e kuptoi plotësisht se si duhet t’i japim më shumë rëndësi kësaj dhe se të gjithë duhet të kuptojnë dhe të krijojnë atë lidhje midis zhvillimit të trurit tuaj dhe shëndetit tuaj afatgjatë. Ajo e përsëriti këtë disa herë tek unë,” tha Dr. Elizabeth Rapa , Hulumtuese e Lartë e Doktoraturës në Projektin SEEN, tregon për PEOPLE.

 

Share With:
Translate »
133 Views