Kjo është mënyra më e mirë për të ndaluar shfaqjen e hemorroideve gjatë shtatzënisë

Parandalimi dhe kujdesi: mënyra më e mirë për të ndaluar shfaqjen e hemorroideve është të shmangni kapsllëkun. Për më shumë, ndiqni këshillat e mëposhtme.

Konsumoni ushqime të pasura me fibra, si fruta, perime, dhe pini sa më shumë lëngje.

Bëni rregullisht ushtrime.

Vendosni këmbët mbi një stol për të pakësuar sforcimin dhe mundohuni të mos qëndroni të ulura në tualet për periudha të gjata kohe.

Kushtojini rëndësi higjienës rreth anusit. Mund të përdorni paketimet e garzave me qetësues për të lehtësuar dhimbjen ose kruajtjen. Këto Garza mund t’i vendosni në frigorifer, sepse kështu ju qetësojnë më shumë.

Futuni në një vaskë apo enë me ujë të ngrohtë. Shtoni miell tërshëre ose sodë buke për të luftuar kruajtjen.

Mos qëndroni ulur për periudha të gjata kohe, veçanërisht në karrige të forta.

Kujdesi mjekësor: këshillohuni me mjekun për t’i mbajtur nën kontroll hemorroidet gjatë shtatzënisë. Në rast se masat që keni marrë vetë nuk janë të frytshme, mjeku mund t’ju rekomandojë një krem ose pomadë që i tkurr ato.

Share With:259 Views