Kujdes! Kjo pije ju shkakton dëme të parikuperueshme fëmijëve tuaj

Industria e qumështit në SHBA investon miliona për të bindur prindërit se qumështi me çokollatë është një pjesë e domosdoshme e dietës së fëmijës.
Shitjet e këtij qumështi arrijnë në rreth 2.5 miliardë dollarë në vit. E vërteta është se ky lloj produkti jo vetëm që nuk është organik, por vjen dhe nga lopë të cilat janë trajtuar me hormone të rritjes.

 Rreth tetëdhjetë e pesë përqind e qumështit joorganik përmban hormonin e rritjes së modifikuar gjenetikisht, e cila përdoret për shtuar prodhimin e qumështit të lopës.
Ndërsa industria e qumështit përpiqet shumë për ta bërë të duket se qumështi me çokollatë është një zgjedhje e shëndetshme, në të vërtetë ai është tepër i dëmshëm për fëmijën tuaj.

Përse fëmija juaj nuk duhet ta pijë këtë qumësht
Qumështi me çokollatë është i mbingarkuar me sheqer. Një kuti i vogël përmban 30 gram sheqer.
Sheqeri është jashtëzakonisht toksik dhe mund të shkaktojë sëmundje të zemrës, sindromën metabolike dhe kancerin. Ai shkakton gjithashtu rezistencë ndaj insulinës, e cila çon në sindromën metabolike dhe diabetin.
Shkencëtarët besojnë se rritja e vazhdueshme e niveleve të insulinës mund të kontribuojë në përhapjen e kancerit. Përveç kësaj, sheqeri rrit përqendrimin e enzimave bakteriale në zorrën e trashë.  shije.al 

Share With:
Translate »
609 Views