Marcus Rashford e humbi një penallti, por miliona fëmijë janë ushqyer nga nismat e tij!

Marcus Rashford mund të ketë humbur një penallti natën e kaluar në finalen e Euro2020, por ai vazhdimisht ka shkuar përtej shërbimit të tij publik për Anglinë. Dhe kjo është arsyeja pse postimi në Twitter i komentatorit Konservator Darren Grimes që i kërkon Rashford të përqendrohet në “penallti jo në politikë” tregon se sa të verbër janë disa njerëz për rëndësinë e asaj që Rashford ka arritur jashtë fushës.

Është e lehtë të shohësh pse disa përdorues të Twitter e kanë quajtur Rashford “udhëheqësi i vërtetë i opozitës”, pasi sulmuesi 23-vjeçar ka bërë më shumë për vendin në vitet e fundit sesa Keir Starmer.

Në vitin 2019, Rashford krijoi fushatën In the Box, në partneritet me Selfridges, për të siguruar që njerëzit e pastrehë të kishin akses në sendet thelbësore gjatë Krishtlindjeve. Ai dhe nëna e tij vizituan personalisht strehimoret për të pastrehët për të shpërndarë kutitë me produkte të nevojshme.

Marcus Rashford e humbi një penallti, por miliona fëmijë

Gjatë bllokimit të parë nga Covid në Mars 2020, Rashford u bashkua me shoqatën e bamirësisë FareShare për të siguruar vakte për fëmijët në nevojë me darka falas dhe ushqim në shkolla. Puna e tij rezultoi në një goditje për Boris Johnson i cili kishte vendosur të mos zgjaste skemën e ngrënies falas në shkolla gjatë pushimeve të verës. Sulmuesi grumbulloi para për katër milion vakte në korrik 2020, për të ndihmuar 1.3 milion fëmijë në nevojë.

Marcus Rashford e humbi një penallti, por miliona fëmijë

Edhe pasi Rashford nxiu fytyrën ironike të Johnson, deputetët e Tory votuan paturpësisht kundër një mocioni për të vazhduar sigurimin e vakteve shkollore falas në pushimet gjysmëmujore të vjeshtës. Përballë zemërgjerësisë dhe mizorisë, Rashford nuk u dorëzua.

Në nëntor 2020, ai shënoi një tjetër fitore kundër qeverisë Tory, duke e detyruar Johnson të kthehej edhe një herë në zgjatjen e afatit të dhënies së vakteve shkollore falas gjatë pushimeve. Falë përpjekjeve të Rashford, qeveria u angazhua të shpenzojë më shumë se 400 milion paund për të mbështetur fëmijët që jetojnë në varfëri si dhe familjet e tyre.

Atje ku “politika e keqe” thellon pabarazinë dhe një qasje të pakujdesshme ndaj më të rrezikuarve dhe të margjinalizuarave në shoqërinë tonë, Rashford ka qenë një dritë shprese për ata që besojnë se ka një mënyrë më të mirë.

Marcus Rashford e humbi një penallti, por miliona fëmijë

Varfëria është një çështje e ngutshme në Britaninë e Tory-t. Rreth 8.4 milion njerëz luftojnë për të siguruar mjaftueshëm ushqim, diçka që është krejtësisht e papranueshme në një komb të pasur dhe të zhvilluar. Midis gushtit 2020 dhe janarit 2021, 2.3 milion fëmijë përjetuan pasiguri ushqimore. Politikat e Partisë Tory, duke përfshirë uljen e përfitimeve për më të rrezikuarit dhe përdorimin pa kriter të sanksioneve, padyshim që kanë kontribuar në urinë e fëmijëve.

Vetë Rashford ka marrë vakte falas në shkollë nga pamundësia familjare, dhe si i tillë e kupton rëndësinë e mbështetjes së më të rrezikuarve në një mënyrë që politikanët e privilegjuar dhe të lugës së argjendtë nuk zgjedhin ta bëjnë.

Marcus Rashford e humbi një penallti, por miliona fëmijë

Në ekonominë e gjashtë më të pasur në botë, nuk duhet të ketë një fëmijë të vetëm të detyruar të shkojë në shtrat i uritur. Rashford e di këtë dhe në moshën 23 vjeçare, ai ka përdorur fuqinë dhe ndikimin e tij për të mbrojtur fëmijët që jetojnë në varfëri.

Është e neveritshme që disa përdorues të mediave sociale e kanë shënjestruar dhe sulmuar me terma racistë vetëm se humbi një penallti mbrëmë. Njerëzit me ngjyrë nuk duhet të merren kurrë me traumën e racizmit të ndyrë, pavarësisht nëse bëjnë fushatë për barazi ushqimore ose shënojnë gola.

Dhe Po! Rashford e humbi një penallti, por më shumë se një milion fëmijë të pambrojtur janë ushqyer falë përpjekjeve të tij. Ai është dy herë më shumë sesa është Kryeministri ynë dhe ne i detyrohemi të paktën një mirënjohje. Marcus, nëse po e lexon këtë, vazhdo përpara! Angazhimi, mirësjellja dhe dhembshuria jote janë një shembull për të gjithë ne. /Tirana Post

Share With:
Translate »
329 Views