Ndryshimet hormonale në shtatzëni shkaktojnë akne tek foshnja

Edhe foshnjet e porsalindura janë ato të cilat përballen me akne gjatë javëve të parë pas lindjes.

Këto aknet mund të shkaktohen nga nëna, pasi hormonet e nënës gjatë shtatzënisë qarkullojnë përmes sistemit të gjakut shkruan Belly Belly, transmeton Gazeta Shneta.

Këto hormone mund të stimulojnë gjëndrat e vajit në lëkurën e bebit, duke rezultuar që të shfaqen aknet.

Nga 20 deri në 40 përqind e foshnjeve të porsalindura përjetojnë akne.

Pavarësisht nëse ju referohemi si akne neonatale, ato janë të zakonshme dhe nuk kërkojnë trajtim mjekësor. Pas 6-javësh ka gjasa që këto akne të fillojnë të largohen.

Në rast se, aknet vazhdojnë të jenë prezente tek foshnja juaj, kërkoni konsultimin me mjekun tuaj.

Share With:
Translate »
17 Views