Në shumë raste dhimbja e stomakut vazhdon të jetë prezente edhe pas lindjes tek nënat

Dhimbjet si gjatë dhe pas lindjes do jenë të pranishme tek nënat.

Këto dhimbje në përgjithësi janë një sinjal i trupit tuaj duke u rikthyer si më parë, pas shtatzënisë shkruan Parenting.FirstCry, transmeton GazetaShneta.

Mirëpo, në shumë raste, nënat vazhdojnë të përjetojnë dhimbje në stomak edhe pas lindjes dhe për këtë egzistojnë tre arsyje:

-Dhimbja si rezultat i ngërçeve: Pas lindjes, mitra fillon të marrë formën si më parë dhe për të këtë i duhen 6 javë për t’u rikthyer në pozitën e mëparshme.

-Dhimbja si rezultat i kapsllëkut: Zakonisht, vie si rezultat i niveleve të ngritura të progesteronit apo mungesë e ndonjë aktiviteti fizik.Konsultohuni me mjekun tuaj.

-Dhimbja si rezultat i lindjes cezariane: Për të lehtësuar dhimbjen pas lindjes cezariane, ju duhet të pushoni dhe të shtriheni, gjithashtu, me rekomandim të mjekut ju mund të përdorni ilaçe të caktuara.

Share With:
Translate »81 Views