Nëna, përqafojeni bebin tuaj në momentin që qan – kështu thonë klinicistët

Në momentin që bebi juaj qan dhe ju e menjanoni atë, atëherë mund të ketë pasoja afatgjate për shëndetin mendor të bebit tuaj.

Në lidhje me këtë, egzistojnë prova të reja që tregojnë se shqetësimi nga të qarat ndryshon fiziologjinë e trurit dhe në këtë mënyrë, fëmija juaj do të vuaj në të ardhmen nga çrregullimet e stresit, panikut dhe ankthit shkruan BellyBelly, transmeton GazetaShneta.

Pediatri William Sears ka thënë se duke mos i’u përgjigjur sinjaleve të bebit tuaj, ju në këtë formë po e asgjësoni marrëdhënien tuaj.

Në këtë mënyrë, në momentin që bebi juaj përjeton përqafimin e nënës, klinicistët kanë dokumentuar se kjo ndikon në mënyrën e rritjes së trurit dhe rritjen e numrit të qelizave nervore.

Share With:
Translate »145 Views