Nga 0 në 8 vjeç, sa orë duhet të qëndrojë një fëmijë në celular?

Është e pashmangshme ruajtja e fëmijës nga teknologjia dhe sidomos nga telefoni. Mirëpo çdo prind mund të vendosë orare të kufizuara. Pediatrja Lira Gjika, në llogarinë e saj në Facebook i ka dhënë këshillat e saj me orare konkrete për fëmijët nga 0 në 8 vjeç.

Nga 0 në 8 vjeç, sa orë duhet të qëndrojë

“Fëmijët dhe celulari.

Ja çfarë këshillojnë neuroshkencëtarët, psikologët dhe pediatrit për përdorimin e celularit nga fëmijët:

Për fëmijët deri në moshën dy vjeç, celulari nuk duhet të bëjë pjesë në sendet, të cilat mund t’i përdorë fëmija, pasi këto mjete shkaktojnë dëme në trurin dhe mendjen e fëmijës. Mbas moshës dy vjeç, deri në moshën katër vjeç, mund të përdoret jo më shumë se një orë në ditë. Nga mosha katër vjeç e deri në tetë vjeç, fëmija mund të përdorë celularin deri në dy orë në ditë, por jo më shumë. Një këshillë tjetër, shumë të rëndësishme, që specialistët këmbëngulin, që prindërit apo zëvëndësuesit e tyre duhet ta respektojnë dhe zbatojnë me rigorozitet, është të mos përdoret celulari, kur fëmija ushqehet. Kujdes prindër, përpiquni t`i zbatoni këto këshilla, mos i neglizhoni. Për momentin do të gjeni një zgjidhje, por do të komplikoni më shumë problemet në të ardhmen”, shkruan Lira Gjika.

Share With:
Translate »
1232 Views