Para gjykatës, Zuckerberg u kërkon falje prindërve të fëmijëve të shfrytëzuar në internet

Drejtori Ekzekutiv i Meta, Mark Zuckerberg ishte në një takim që u mbajt nga Komisioni Gjyqësor i Senatit Amerikan. Seanca u ndoq nga CEO të kompanive të mëdha të teknologjisë duke përfshirë Meta, TikTok, Snapchat, Discord dhe X.

Ajo synonte të hetonte rritjen alarmante të shfrytëzimit seksual të fëmijëve në internet dhe efektet e dëmshme të përdorimit të mediave sociale tek të rinjtë që përdorin këto platforma. Drejtorët ekzekutivë u përballën me një shqyrtim dhe pyetje intensive nga senatorët.

Prindërit e fëmijëve që u dëmtuan përmes mediave sociale ishin gjithashtu të pranishëm, disa mbanin në duar tabela që tregonin historitë e fëmijëve të tyre. Zuckerberg kërkoi falje pasi senatori Josh Hawley e pyeti nëse do të donte t’u kërkonte falje prindërve. Ai tha:

Më vjen keq për gjithçka që keni kaluar. Është e tmerrshme. Askush nuk duhet të kalojë gjërat që kanë vuajtur familjet tuaja.

Pasi kërkoi falje, Zuckerberg u tha prindërve se ai do të vazhdonte të punonte shumë për të siguruar që askush të mos vuante si familjet e tyre.

Një nga temat kryesore të diskutuara ishte Akti i Sigurisë së Fëmijëve në internet (KOSA), një projekt-ligj i prezantuar në Senatin e Shteteve të Bashkuara nga senatorët Richard Blumenthal dhe Marsha Blackburn.

KOSA synon të mbrojë të miturit në platformat e mediave sociale duke vendosur kërkesa për platformat online që mund të përdoren nga të miturit

Share With:
Translate »
29 Views