Paralajmërojnë mjekët: Batanijet e rënda janë të rrezikshme për foshnjat

Batanijet e rënda janë bërë të njohura nga të rriturit që vuajnë nga pagjumësia ose ankthi, të cilët thonë se presioni ngushëllues i produktit e bën gjumin më të lehtë. Kohët e fundit këto batanije kanë dalë në treg edhe për foshnjat.

Kjo po ngre alarmin midis pediatrëve dhe shumë ekspertëve të sigurisë së produkteve, të cilët thonë se këto produkte po shiten pa standarde sigurie dhe pak ose aspak prova se ato janë të sigurta. Në qershor 2023, Akademia Amerikane e Pediatrisë (AAP) tha në një letër drejtuar Komisionit të Sigurisë së Produkteve të Konsumatorit (CPSC) se këto produkte të rënda nuk duhet të përdoren kurrë për foshnjat.

“Nuk ka asnjë rregullim për këto,” thotë Rachel Moon, një profesore e pediatrisë në Universitetin e Virxhinias në Charlottesville dhe kryetare e grupit të punës të AAP për sindromën e vdekjes së papritur të foshnjave. “Njerëzit supozojnë se nëse diçka është në treg, dikush e ka konsideruar të sigurt,” thotë ajo, por nuk është kështu në Shtetet e Bashkuara.

Share With:
Translate »
42 Views