Rreziqet që mund të sjell duhani nëse jeni nënë gjidhënse, janë të ilustruara këtu

Nuk rekomandohet të pini duhan nëse ushqeni me gji bebin tuaj.

Cigaret përbëhen nga duhani dhe shumë substanca të rrezikshme. Duhani përmban nikotinë, një kimikate e fuqishme dhe shumë e varur që mund të ndikojë tek ju dhe bebi juaj shkruan VeryWellFamily përcjell Gazeta Shneta.

Meqenëse nikotina kalon në qumështin e gjirit, ajo mund të shkaktojë simptoma të dhimbje barku për beben, shqetësim, vështirësi në gjumë dhe ngëre.

Pirja e duhanit gjithashtu mund të ketë një efekt negativ në ushqyerjen me gji. Mund të shkaktojë:

-Një rënie në furnizimin tuaj me qumështin e gjirit;

-Një refleks i vështirë i lëshuar nga poshtë dhe

-Një ndryshim në shijen e qumështit tuaj të gjirit;

Studimet tregojnë se gratë që pinë duhan kanë më pak të ngjarë të zgjedhin të ushqejnë me gji bebet e tyre. Dhe nëse e bëjnë këtë, ato preferojnë gjidhëniën për një periudhë më të shkurtër kohore.

Pirja e duhanit mund të shkaktojë probleme shëndetësore për fëmijën tuaj, por gjithashtu mund të shkaktojë probleme shëndetësore për ju.

Ju jeni personi më i rëndësishëm në jetën e fëmijës suaj dhe fëmija juaj ka nevojë për ju. Andaj sugjerimet e cdo profesionistit do të jenë largimi gradual nga substancat toksike të duhanit dhe krijimin e një ambientit më të rehatshëm për bebin tuaj.

Share With:92 Views