Rriten imazhet seksuale të fëmijëve në internet, Fondacioni Internet Watch ngre alarmin

Bllokimet lidhen me rritjen e dhjetëfishuar të imazheve seksuale të fëmijëve.

Imazhet e fëmijëve të vegjël që kryejnë akte seksuale në kamera janë rritur me më shumë se dhjetëfish që nga bllokimet e pandemisë, sugjerojnë të dhënat e reja.

Fondacioni Internet Watch (IWF) thotë se të dhënat e tij nxjerrin në pah sesi u përfituan nga situata.

Websajtet e mediave sociale shpërthyen në popullaritet në fillim të vitit 2020 kur filloi pandemia.

Vitin e kaluar IWF regjistroi më shumë se 63,000 faqe në internet që shfaqnin materialin krahasuar me 5,000 para pandemisë.

“Gjatë pandemisë, interneti ishte një mjet shpëtimi, por ne vetëm tani po zbërthejmë efektet e plota”, tha shefja ekzekutive e IWF, Susie Hargreaves.

Ajo që është e qartë për ne është se fëmijët më të vegjël po tërhiqen në situata abusive..

Në përgjithësi, IWF gjurmon, heton dhe përpiqet të heqë qindra mijëra incidente të materialeve të abuzimit seksual të fëmijëve nga e gjithë interneti në mbarë botën.

Organizata thotë se ka besim se rritja e materialeve të prodhuara nga vetja që po sheh është për shkak të rritjes së aktivitetit, sepse nivelet e raportimit kanë mbetur relativisht të ngjashme vitet e fundit.

Videot dhe imazhet e abuzimit të fëmijëve të krijuara vetë tani përbëjnë dy të tretat e imazheve të hetuara nga analistët. Kjo i referohet imazheve të fëmijëve që abuzojnë seksualisht me veten në kamera ndërsa detyrohen nga një pale tjetër.

IWF po i bën thirrje qeverisë së Mbretërisë së Bashkuar dhe jo vetëm të bëjë më shumë për të mbrojtur fëmijët përmes Projektligjit të Sigurisë në internet të vonuar prej kohësh.

Share With:
Translate »
60 Views