Sheqeri gjatë shtatzanisë mund të shkaktojë alergji tek foshnja, zbulon studimi

Sheqeri gjatë shtatzanisë mund të shkaktoj alergji tek foshnja, zbulon studimi. Në një kohë kur trajtimet e ëmbëla janë të lehta dhe shumë të vështira për t’u shmangur, studimet tregojnë se shumë gra shtatzëna po konsumojnë sasi të tepërt të sheqerit.

Në fakt, në shumë vende, gratë ekzaminohen në mënyrë rutinore për diabetin gestacional pasi frekuenca është bërë një krizë shëndetësore, transmeton Gazeta Shneta.

Ndryshimet e hormoneve gjatë shtatzanisë dhe presidspozicioni gjenetik sigurisht që luajnë një rol por pa dyshim që stilet e jetës tonë moderne kanë një ndikim të madh.

Sheqeri mund të rrisë alergjinë dhe asmën. Një studim i ri i botuar në Gazetën e Riparimit Evropian, zbuloi se marrja e sheqerit tek nënat mund të rrisë rrezikun e alergjive dhe asmës tek fëmijët.

Numri i fëmijëve që vuajnë nga alergjitë, asma dhe ekzema është i lartë në vendet perëndimore ku marrja e sheqerit është gjithashtu e lartë.

Ndërsa ky studim nuk mund të thotë se sheqeri është një shkak, studimi gjeti një lidhje të fortë midis konsumimit të lartë të sheqerit para shtatzanisë dhe gjatë shtatzanisë.

Share With:79 Views