Shtatzënia: Ky çrregullim i gjendjes mund të jetë i pranishëm pas lindjes së fëmijës tuaj

Depresioni pas lindjes së fëmijës është një gjendje ose sëmundje që mund të duket shumë ndryshe midis nënave të reja.

Kërkimet tregojnë se depresioni pas lindjes prek 1 në 7 gra në vitin e parë pas lindjes, shkruan Bellybelly.au e në rastet më të rënda, depresioni pas lindjes shpesh mbetet i pazbuluar dhe i patrajtuar përcjell Gazeta Shneta.

Ndryshimet e humorit janë një pjesë normale dhe e shëndetshme e jetës. Ato priren të përmirësohen më shumë pas lindjes, pasi përjetoni ndryshime të mëdha të hormoneve dhe trupi juaj po përshtatet për të mos qenë shtatzënë.

Në ditët e para pas lindjes, ju mund të ndjeheni të trishtuara, keni të qara ose irritimet për disa ditë.

Jeta nuk mund të vazhdojë saktësisht njësoj pasi fëmija juaj të lind. Është normale të ndiheni të mbingarkuara dhe të rraskapitura dhe në të vërtetë nuk jeni në gjendje të shoqëroheni ose të merrni hobi për një kohë.

Mund të jetë diçka me të cilën luftoni për ca kohë, ndërsa keni të bëni me privim të gjumit dhe rikuperim fizik nga shtatzënia dhe lindja.

Poashtu mund të keni anemi nga mungesa e hekurit, e cila gjithashtu kontribuon në lodhjen dhe mungesën e energjisë për asgjë.

Edhe pse të ndjeheni në këtë mënyrë është normale kur keni një fëmijë të ri, ka edhe një pikë ku mosinteresimi juaj për gjërat është një shenjë që duhet të kërkoni ndihmë.

Nëse ndiheni sikur çdo moment në çdo ditë është një peshë e madhe mbi supe, dhe nuk i prisni gjërat siç keni qenë më parë, kërkoni një mbështetje nga ofruesi juaj i kujdesit shëndetësor.

Share With:
Translate »
75 Views