Shtëpia e nënës është vendi ku mund të qajmë pa turp

Shtëpia e mamasë është një vend ku mund të qajmë pa turp, ku ne ndjehemi të lirë të jemi ata që vërtet jemi, pa frikën se mos na tallin. Lidhja me nënën është një nga më të rëndësishmet në jetën e çdo qenieje njerëzore. Mami gjithmonë bën më të mirën për të na dhënë një jetë të lumtur, duke sakrifikuar veten shumë shpesh.

Shtëpia e mamasë është një vend ku mund të qajmë pa frikë

Dhe shumica e nënave e përqafojnë këtë përgjegjësi të madhe me dashuri, ato e dinë se sjellja dhe performanca e tyre do të jenë vendimtare në mënyrë që fëmijët e tyre të rriten emocionalisht të shëndetshëm dhe të gatshëm për ta shfrytëzuar më së shumti jetën e tyre. Pavarësisht nga ajo që po përjetojmë, ne e dimë se gjithmonë mund të mbështetemi tek ajo, sepse ajo vendosë lumturinë tonë para të sajës. Shtëpia e mamasë është strehimi ynë, vendi ku ne drejtohemi kur gjërat nuk punojnë siç duhet, kur kemi nevojë për një përqafim, mbështetje dhe fjalë inkurajimi. Në shtëpinë e nënës, ne ndjehemi të lirë të jemi ajo që vërtet jemi, të buzëqeshim dhe të qajmë pa turp.

Nënat tona, ndryshe nga shumë njerëz në jetën tonë, nuk na gjykojnë, nuk na tregojnë gishtat e tyre dhe nuk flasin keq për ne në mungesën tonë. Përkundrazi, ato gjithnjë janë të gatshme të na dëgjojnë dhe të na thajnë lotët dhe kurrë nuk pushojnë të na duan, pavarësisht gabimeve tona. Duke ditur se ato janë në anën tonë na bën shumë më të fortë dhe më të sigurt, duke e ditur se kemi përkrah atë që na duhet të ecim përpara, do të na çlirojë pa probleme.

Nëna është shembulli i dashurisë së pastër, ndjeshmërisë dhe përkushtimit. Na mëson mësime të rëndësishme dhe na ndihmon të përmirësohemi çdo ditë. Nuk bën diskriminim ndaj gabimeve tona, as nuk kërkon që ne të jemi gjithmonë të lumtur. Ajo na pranon si qenie njerëzore duke e ditur se ka ditë të mira dhe ditë të këqija.

Në shtëpinë e nënës ne pranojmë çdo lloj humori, rroba dhe çdo gjendje emocionale. Gjëja e rëndësishme për to është të na rrethojë dhe përcjellë gjithë dashurinë që ka për të na ofruar. Nëna jonë është një nga njerëzit e pakët që e dimë se do jetë gjithmonë në anën tonë dhe që do të na dojë në momentet më të mira dhe më të këqija të jetës.

Ne ju besojmë plotësisht dhe për këtë ndihemi të qetë nëse qajmë dhe mendojmë për jetën tonë, pa turp apo frikë. Ne kurrë nuk i shqetësojmë nënat tona, dhimbja jonë ose nevoja për kujdes dhe shoqëri nuk janë asnjëherë barrë në jetën e tyre ose pengesë në rutinën e tyre.

Përgatiti K.I / Burimi exploringyourmind.com /Revista Psikologji

Share With:
Translate »
16 Views