Sjellje që secili duhet t’ua mësojë fëmijëve

A e keni vërejtur ndonjëherë se si disa fëmijë sillen në prani të të tjerëve?
Këto sjellje u janë mësuar atyre. Nëse dëshironi ti mësoni fëmijëve tuaj se si duhet të sillen atëherë shikoni një listë nga Unik Portal me 18 gjëra që secili duhet tu mësojë fëmijëve të tyre.

Thuaj “të lutem” dhe “faleminderit”;
Mos ndërhyni kur të rriturit flasin.

Thonii “Më falni” kur doni të flisni me dikë;
Mos komentoni pamjen dikujt, përveç nëse doni të jepni një kompliment;

Kur dikush ju pyet ‘Si jeni?’ tregoni dhe pyeteni atë ‘Si jeni ju?’;
Gjithmonë trokisni në dyer të mbyllura para se të hyni;

Thoni ‘faleminderit’ kur merrni ndonjë dhuratë;
Kurrë mos folni fjalë të ndyta;

Mos i përqeshni të tjerët;
Mbulojeni gojën kur teshtini;

Mos prekni hundën në prani të të tjerëve;
Hapni dyert për të tjerët;

Kur një i rritur ju pyet për ndihmë, mos u ankoni; Shikoni njerëzit në sy;
Ofro ndihmë për ata që kanë nevojë;

Mos flisni me gojën plot;
Kur dikush ju flet, shikojeni në sy;
Mos bërtisni në hapësira publike, përveç nëse keni një rast emergjent.

Share With:
Translate »
534 Views