Studim i fundit: Një në pesë adoleshentë ndryshojnë orientimin gjinor

Një studim i bërë në Kaliforninë e Veri-ut, mbi seksualitetin e adoleshentëve, ka rezultuar se një në pesë të rinj ndryshojnë orientimin e tyre gjinor. Tek femrat ky proces ndodh 3 herë më shpejtë sesa tek meshkujt.

Psikologia J. Stewart, nga Universiteti Shtetëror i Karolinës së Veriut dhe kolegët e tij, anketuan 744 studentë të shkollave të mesme rurale, për preferencat e tyre  në një periudhë tre-vjeçare. Nga pjesëmarrësit, 54 %ishin vajza dhe 46 %ishin djem.

Në këto tre vite, ata zbuluan se 19 % pranuan se të paktë një herë e kishin menduar të ndryshonin orientimin e tyre  dhe 21 % deklaruan se kishin tërheqje me seksin e njëjtë.

Prej këtyre disa e klasifikuan veten, si heteroseksual në vitin e parë dhe si biseksual/homoseksual në vitin e dytë.

Disa studentë të tjerë e identifikuan veten si të drejtpërdrejtë në orientimin e tyre seksual, vitin e parë të studimit, por më pas biseksual në anketën e vitit të ardhshëm.

Studentë të tjerë raportuan ndryshime të shumta gjatë periudhës tre vjeçare.

“Këto të dhëna tregojnë shumëllojshmërinë e ndjenjave që përjetojnë adoleshentët në lidhje me mënyrën sesi e etiketojnë gjinine e tyre,” – tha psikologia, Znj. Stewart.

Share With:223 Views