Tre rreziqe që mund t’ju shkaktojë ekspozimi ndaj diellit gjatë shtatzënisë

Në muajt e verës, qëndrimi nën rrezet e Diellit po që është i nevojshëm në përmbushjen e kërkesave të vitaminës D.

Por, kur jeni shtatzënë pak a shumë mund të ndryshoj kjo gjendje tregon Parenting.FirstCry, transmeton GazetaShneta.

Shtatzënia dhe ekspozimi ndaj Diellit janë të ndërlidhura së bashku.Ekspozimi ndaj Diellit bëhet thelbësor për gratë shtatzëna pasi ndihmon në forcimin e eshtrave të fetusit.

Përkundër faktit të mësipërm, të qenurit shtatzënë mund të rezultoj në rritjen e hormoneve. Kjo, mund t’ju shkaktoj një lëkurë më të ndjeshme.

Më poshtë, janë disa nga rreziqet që mund t’ju shkaktoj ekspozimi ndaj Diellit:

-Kanceri i lëkurës

Një studim tregon se gratë shtatzëna që janë të ekspozuara ndaj rrezeve UV për periudha të gjata mund të zhvillojnë kancer të lekurës.

-Melasma

Hormonet gjatë shtatzënisë mund t’ju çojnë në një prodhim më të madh të melaninës.

-Dehidratim

Dehidratimi mund të rrisë rrahjet e zemrës suaj dhe të zvogëloj sasinë e oksigjenit tek fetusi.

Share With:176 Views