Vajza me emrin Pavarësia i dërgon letër ish-presidentit të SHBA, Xhorxh Bush

Ambasadorja e Kosovës në SHBA Vlora Çitaku ka takuar ish-Presidentin Xhorxh W. Bush në Dallas të Teksasit.

Sipas njoftimit të Ambasadës së Kosovës në Washington, takimi ndodhi pasi Kosova po i afrohet përvjetorit të dhjetë të pavarësisë së Kosovës, duhet të kujtojmë miqtë dhe aleatët tanë më të çmuar.

”Presidenti Bush ishte ndër presidentët e parë që njohu Kosovën dhe ne jemi të nderuar ta quajmë një mik. Kosova është me të vërtetë e bekuar që ka patur mbështetjen e tij në orët tona më të përcaktuara. Ishim të përulur nga mikpritja e tij e ngrohtë dhe nga diskutimet e frytshme”.

E përveç takimi Bush mori edhe një letër nga Pavarësia, vajza e parë e lindur menjëherë pas shpalljes së pavarësisë së Kosovës.

“Ne gjithashtu sigurohemi të kalojmë një mesazh nga Presidenti ynë dhe Pavaresia, fëmija i parë i lindur pas shpalljes së pavarësisë së Kosovës. Letra e saj, së bashku me fotografitë e rrugës kryesore të Xhorxh Bushit në Prishtinë, janë shenja shumë të vogla vlerësimi nga Kosova në familjen e Bushit”, thuhet në njoftimin e Ambasadës së Kosovës në Washington.

Share With:
Translate »
659 Views