Vaksina kundër COVID-19 me detyrim për fëmijët e moshës 5 vjeç e lart në linjën e kroçerit të Disney

Disney Cruise Line njoftoi se të gjithë pasagjerët e moshës 5 vjeç e lart duhet të vaksinohen kundër Covid-19 duke filluar nga janari, duke zgjeruar mandatin e saj për të mbuluar fëmijët që tani kanë të drejtë për vaksinim në SHBA.

“Ndërsa lundrojmë përsëri, shëndeti dhe siguria e të ftuarve tanë, anëtarëve të aktorëve dhe anëtarëve të ekuipazhit është një përparësi kryesore. Fokusi ynë mbetet në funksionimin e anijeve tona në një mënyrë të përgjegjshme që vazhdon të krijojë magji për të gjithë në bord,” tha Disney Cruise Line në një deklaratë.

Kërkesa do të fillojë më 13 janar 2022, tha kompania. Fëmijët nën moshën 5 vjeç duhet të tregojnë prova të një testi negativ nga 3 ditë deri në 24 orë përpara nisjes, dhe fëmijët nga mosha 5-11 vjeç mund të plotësojnë kërkesat e testimit për të hipur në lundrim përpara datës 13 janar.

Njoftimi është në përputhje me politikën e kompanisë që thotë se të gjithë të ftuarit e kualifikuar për vaksina – siç përcaktohet nga Qendrat e SHBA për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve – duhet të vaksinohen kundër Covid-19 përpara se të hipin në bord.

Administrata Amerikane e Ushqimit dhe Barnave autorizoi në fund të tetorit që dozat e vaksinës Pfizer/BioNTech për fëmijët e moshës 5-11 vjeç mund të shpërndaheshin, gjë që mori miratimin e CDC.

Dëshmitë e vaksinimit të pranuara nga linja e lundrimit për pasagjerët janë ato nga Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson, AstraZeneca, Covishield, Novavax, Sinopharm dhe Sinovac, thuhet në deklaratë.

Industria e lundrimit ka punuar për t’u rimëkëmbur nga pandemia Covid-19 dhe ka bërë hapa për të siguruar udhëtim të sigurt për pasagjerët përmes mandateve të vaksinave dhe protokolleve shtesë të sigurisë, megjithatë disa raste janë raportuar.

“Ne po rifillojmë lundrimin në një qasje graduale, me faza që thekson shtresa të shumta të masave të shëndetit dhe sigurisë”, tha Disney Cruise Line, duke cituar udhëzimet e CDC dhe ekspertët mjekësorë në vendimet e tyre.

Rreth 1.9 milionë fëmijë nën moshën 12 vjeç kanë marrë dozën e tyre të parë të vaksinës, sipas të dhënave të CDC, dhe grupmosha 5-11 vjeç përbën rreth një të tretën e të gjitha vaksinimeve të reja gjatë dy javëve të fundit.

Vaksina kundër COVID-19 me detyrim për fëmijët e moshës

Share With:
Translate »
136 Views