Video/ ‘Kjo Barbie është presidente’. Fjalimi frymëzues i Vjosa Osmanit për vajzat e vogla

Fjalimi i fundvitit të Vjosa Osmanit me gazetarët ka qenë i pazakontë dhe një frazë është bërë virale

Si grua, por edhe si nënë vajzash, presidentja e Kosovës tha: This Barbie is the president.

Filmi Barbie me në fokus feminizmin, ishte filmi i vitit, por mesazhi nuk duket se ka lidhje vetëm me këtë. Mund të jetë edhe më i thjeshtë se kaq. Të gjitha vajzat që sot luajnë me Barbie, mund të ëndërrojnë dhe arrijnë pastaj të bëhen edhe presidente. Apo se Barbie mund të jetë e nënvlerësuar dhe paragjykuar si sipërfaqësore. Gjithkush i jep interpretimin e vet, por thelbi mbetet i njëjtë.

Video/ ‘Kjo Barbie është presidente’. Fjalimi

Video/ ‘Kjo Barbie është presidente’. Fjalimi

Vjosa Osmani sqaroi kështu pse kohët e fundit është parë disa herë rresht e veshur me ngjyrën rozë. Mesazhet fshihen në detaje.

Share With:
Translate »
32 Views