3 mite të shtatzënisë dhe për lindjen, që janë të vërteta

Çdo nënë në pritje ka një listë të gjatë të gjërave paralajmëruese që mund të ndodhin gjatë lindjes.

Këto pritshmëri mund të vijnë nga filmat, televizioni apo edhe ndodhi të dëgjuara nga nënat të cilat i kanë përjetuar.

Por, realiteti është se askush nuk mund ta dijë çfarë mund të prisni, sidomos nëse është lindja juaj e parë. Nuk ka mundësi ta dini se çfarë të prisni që trupi i juaj mund të bëjë gjatë indjes së fëmijës.

Shumica e këtyre miteve janë të eksagjëruara, por këto tri të mëposhtmet janë më se të vërteta:

1.Ju mund të keni nevojë për të shkuar në tualet gjatë lindjes
Para lindjes, trupi shpesh mund të pastrojë sistemin digjestiv. Kështu, ju mund ta ndjeni nevojën të shkoni në tualet për të hequr nevojën nga trupi, por normal se do ta keni të pamundur. Nëse jeni me epidural, juve do të ju vendosin një katedër për të eliminuar ndonjë gjë ‘turpëruese’.

2. Duhet të qëndroni shumë mirë të hidratuar
Konstaksionet gjatë lindjes do të jeni shumë më të vogla nëse jeni të hidratuar. Kështu, pini sa më shumë ujë që të jetë e mundur para dhe gjatë lindjes.

3. Marrja e frymës thellë vërtetë do të ju ndihmojë
Në çdo program televiziv që keni parë, keni vërejtur se infermieret dhe mamitë kërkojnë nga gratë në lindje që të marrin frymë thellë. Në fakt, edhe kurset para lindjes ua mësojnë këtë teknikë. Frymëmarrja shpesh ndihmon në heqjen e stresit, dhimbjes dhe ankthit gjatë lindjes.

Share With:
Translate »
595 Views