4 hapa si të llogarisni datën e lindjes së bebit

Kaq e rëndësishme është kjo çështje për nënat e reja saqë u duket sikur një burrë me mjekër dhe me pelerinë ka zbritur nga një mal dhe u ka dhënë një pllakë prej guri me datën e caktuar të gdhendur në të.  Gratë shtatzëna e kanë si pikë referimi datën e caktuar për dy arsye: së pari kjo është data kur do të takojnë fëmijën e tyre të bukur; së dyti, ndërkohë të qënit shtatzënë është diçka tronditëse, është mirë të ndihet që ky eskperiment shkencor nuk do të zgjasë përgjithmonë.

  1. Merr një Kalendar, një laps me gomë të mirë, një makinë llogaritëse dhe një letër
  2. Llogarit ditën e parë të mestruacioneve të fundit, për shembull 20 nëntor
  3. Nga kjo datë zbrit 3 muaj të plotë (në shembullin tonë shkojmë më 20 gusht)
  4. Shto 7 ditë (shkencëtarët akoma nuk e kanë zbuluar arsyen, prandaj thjesht bëje). Dhe në shembullin tonë data e caktuar do të jetë 27 gushti

Share With:
Translate »
748 Views