9 këshilla për çiftet që po përpiqen të bëjnë një fëmijë

Urime! Nëse jeni këtu, me siguri keni marrë vendimin që jeni gati të filloni të provoni, ose të paktën mendoni të filloni të provoni, për të pasur një fëmijë. Tentimi për të mbetur shtatzënë është një kohë emocionuese, por shpesh mund të mbushet me disa zhgënjime dhe konfuzione.

Si e përcillni saktësisht ovulimin? Kur mund të bëni testin e shtatzënisë? Çfarë i duhet trupit tuaj për të nxitur pjellorinë dhe për të rritur një fëmijë të shëndetshëm?

Ne kemi përpiluar nëntë këshilla të cilat do të largojnë disa nga konfuzionet dhe do t’ju ndihmojnë të jeni më të përgatitur për shtatzëninë. Ju do të jeni të vendosur në rrugën për një shtatzëni të shëndetshme dhe të lumtur.

  1. Merrni një pilulë të mirë përpara se të përpiqeni të mbesni shtatzënë (p.sh acid folik)
  2. Vaji i peshkut është gjithashtu i rëndësishëm
  3. Filloni të hani kos ose të merrni një probiotik nëse doni të shmangni të përzierat në mëngjes
  4. Bëni të gjitha kontrollet tuaja mjekësore, së bashku me partnerin tuaj
  5. Bëhuni strategjik në lidhje me kontrollin e lindjeve
  6. Rregulloni hormonet e ovulimit dhe balancimit përmes dietës
  7. Ndiqni ovulimin tuaj
  8. Mos bëni seks vetëm gjatë ovulimit
  9. Kur mund të testoni nëse jeni shtatzënë? – Kjo varet nga lloji i testit që do të bëni.

Burimi / https://momsmartnothard.com/

/Revista Psikologji

Share With:
Translate »
98 Views