9-vjeçari thyen rekordin e shpejtësisë për kubin e Rubikut

Një 9-vjeçar nga Kina theu një rekord botëror Guinness kur ai arriti një kohë mesatare prej 4.69 sekondash në përpjekjet e tij për të zgjidhur një kub Rubiku 3x3x3.

I riu Yiheng Wang bëri pesë përpjekje më 12 mars në ngjarjen Yong Jun KL Speedcubing 2023 në Kuala Lumpur, Malajzi, dhe regjistroi kohët prej 4.35, 3.9, 4.41, 5.31 dhe 6.16 sekonda.

Rregullat e Shoqatës Botërore të Kubit kërkonin që kohët më të shpejta dhe më të ngadalta të zbriteshin gjatë llogaritjes së mesatares, duke i dhënë Yiheng një kohë mesatare prej 4,69 sekondash.

Rekordet Botërore të Guinness-it thanë se djali theu rekordin për kohën më të shpejtë mesatare për të zgjidhur një kub rrotullues të enigmës 3x3x3, duke mposhtur rekordin prej 4.86 sekondash, i cili u mbajt së bashku nga Max Park i Shteteve të Bashkuara dhe Tymon Kolasiński nga Polonia.

WCA tha se zgjidhja prej 3.9 sekondash e Yiheng ishte e katërta më e shpejtë në rekord.

Share With:
Translate »
100 Views