A është e sigurt të hani pjepër gjatë shtatzënisë?

Po, ju mund të hani pjepërin, por me kujdes.

Pjepri është ekstremisht i dobishëm gjatë shtatzënisë dhe ofron lëndë ushqyese nga më të mirat, e gjithashtu jep edhe shije të mirë.

Me masë të duhur të kalorive dhe shumë vlera të larta ushqyese, pjepëri është shumë i mirë për gratë shtatzëna.

Është një prej fruteve që duhet ngrënë për rritjen dhe zhvillimin e bebes.

Përfitimet e pjepërit në shtatzëni:

1.Rrit zhvillimin kognitiv të bebes
2. Ndihmon në formësimin e shëndetshëm të eshtrave dhe dhëmbëve.
3. Parandalon aneminë gjatë shtatzënisë.
4. Fosfori nxit kontraktimet e muskujve
5. Lufton infeksionet e zakonshme.
6. Trajton kapsllëkun
7. Vitamina B trajton disa probleme me shëndetin.
8. Rregullon nivelet e shtypjes së gjakut.
9. Ideal për gratë shtatzëna me mbipeshë.

Share With:
Translate »
979 Views