A është e sigurt të konsumohet mishi i kuq gjatë shtatzënisë? Ky është opinioni i ekspertëve

Po, është e sigurt që të konsumohet mish gjatë shtatzënisë, për aq kohë sa është gatuar tërësisht.

Mishi, duke përfshirë mishin e kuq, pulën dhe shpendët e tjerë, dhe peshqit, është një burim i shkëlqyer i proteinave, hekurit dhe vitaminave dhe mineraleve të tjera.

Rekomandimet e mëposhtme janë të rëndësishme për shëndetin tuaj dhe zhvillimin e fëmijës suaj.

Sasia e mishit që duhet të merrni brenda ditës: 65g viçi të mishit të gatuar, mish qengji, viçi, mish dhie ose kangur, 80g pule të gatuar dhe100g fileto të gatuar të peshkut.

Burime të tjera të proteinave përfshijnë vezë, fasulet e pjekura, bishtajoret, tofu, tempeh, fara dhe arra.

Share With:
Translate »
623 Views