A ka ndonjë frut që nëna duhet të shmangë gjatë shtatëzanisë, mësoni më shumë

Nuk ka asnjë frut të veçantë që gratë shtatzëna duhet të shmangin. Sidoqoftë, është thelbësore që gratë të jenë të vetëdijshëm për madhësinë e pjesës që  duhet konsumuar.

Disa fruta kanë një përmbajtje të lartë sheqeri, dhe fruta të  caktuara, të tilla në formë të lëngjeve dhe frutat e thata, shpesh janë dukshëm më të larta në sheqer dhe kalori se sa homologët e tyre të freskët shkruan MedicalNewsToday transmeton Gazeta Shneta.

Blerja e frutave organike do të sigurojë që nuk ka rënë në kontakt me plehra dhe pesticide që mund të dëmtojnë cilësinë e tyre.

Është e rëndësishme të hiqni çdo pesticide dhe baktere që mund të jenë të pranishme në fruta duke e larë atë tërësisht para se ta hani. Gratë  shtatzëna duhet të marrin masa të tjera paraprake të sigurisë nga:

-heqja e zonave të frutave të mavijosura, të cilat ka më shumë të ngjarë të përmbajnë baktere.

-ruajtja e frutave në një zonë të veçantë të frigoriferit për çdo produkt të papërpunuar të mishit

-duke pirë vetëm lëng frutash të pasterizuar ose të zier.

Frutat janë një burim i shkëlqyeshëm i lëndëve ushqyese që janë thelbësore gjatë shtatëzanisë.

Mund të sigurojnë vitamina, folate, fibra të cilat të gjitha ndihmojnë për të mbajtur gruan dhe foshnjën të shëndetshme. Këto lëndë ushqyese gjithashtu mund të ndihmojnë në lehtësimin e disa prej simptomave të zakonshme të shtatzënisë. /Gazeta Shneta

Share With:
Translate »
434 Views