A mund të kenë efekte anësore epiduralët, gjëja që gjinekologu nuk ua thotë

Anestezia epidurale është anestezi lokale e injektuar në hapësirën epidurale pranë shtyllës kurrizore, duke mpirë nervat kurrizore, kështu duke ofruar lehtësim nga dhimbja gjatë lindjes.

Ilaçi është injektuar në nerva dhe ndalon sinjalet e dhimbjes që të arrijnë në tru. Epiduralet janë në përgjithësi të sigurta, por kanë disa efekte anësore.
Epiduralet mund të zgjasin fazën e dytë të lindjes; Ajo mund të shkaktojë një rënie në presionin e gjakut, dhe kështu ju vjen mundim.

Në rastin e një rënie të papritur të presionit të gjakut, juve mund t’ju jepen lëngje IV, oksigjen dhe medikamente. Rreth 23 nga 100 femra kanë ethe për shkak të epiduraleve; Humbja e lëngut të tepërt kurrizor, pas futjes së gjilpërës, mund të rezultojë në dhimbje koke; Ju mund të ndjeni dobësi në muskujt e këmbëve.

Mpin trupin e poshtëm dhe e bën të vështirë për ju të ndjeni dëshirën për urinim. Kështu duhet të futet një kateter urinar. 15 nga 100 gra përballen me këtë problem.

Share With:
Translate »
1381 Views