A mund të mbeteni shtatzënë nëse kryeni marrdhënie gjatë menstruacioneve?

Seksi gjatë menstruacioneve është fenomen që çdo ditë e më shumë po normalizohet.

Normalisht, disa njerëz e shohin këtë si akt mjaft të shëmtuar, por ka tjerë që e shijojnë.

Në fakt, shumica e çifteve që praktikojnë seks gjatë menstruacioneve vendosin të mos përdorin prezervativ me mendimin se gjatë menstruacioneve gruaja nuk mund të mbetet shtatzënë.

A është kjo e vërtetë?

Përgjigja e shkurtë është kjo: Është shumë pak e mundur të mbetni shtatzënë nëse bëni seks gjatë menstruacioneve – por nuk është e pamundur.

Teknikisht ju mund të mbetni shtatzënë vetëm kur jeni duke ovuluar, gjë e cila është kornizë 48-orëshe çdo muaj dhe nuk duhet të ndodh kur jeni në kohën e menstruacioneve.

Prandaj, ekspertët rekomandojnë që të përdorni mbrojtje edhe gjatë menstruacioneve.

Share With:
Translate »
965 Views