Arsyjet që mund të dërgojnë deri në lindjen cezariane

Një lindje cezariane i referohet metodës kirurgjikale të lindjes. Për arsyje të ndryshme ai mund të rekomandohet nga mjeku juaj në bazë të gjendjes suaj shëndetësore. Por, si realizohet kjo procedurë?

Lindja cezariane është një procedurë kirurgjikale e lindjes së foshnjes, e cila bëhet përmes një prerje të shtresave të lëkurës, barkut dhe mitrës shkruan Verywell Family, transmeton Gazeta Shneta.

Lindja përmes kësaj procedure mund të jetë e planifikuar apo urgjente.

Por, cilat janë arsyjet që mjekët sugjeron një lindje cezariane?

-Procesi i lindjes mund të zgjas shumë, dhe mund të shkaktoj lëndim tek nëna apo edhe foshnja;

-Një çështje që ndërlidhet me shëndetin e foshnjes;

-Kur keni një shtatzëni me binjakë;

-Një shtatzëni e mëparshme me lindje cezariane mundet me rezultoj në këtë përzgjedhje;

-Pozicioni i foshnjes mund të jetë i përshtatshëm.

Share With:
Translate »
111 Views